Hoe kiest u de juiste zonnepanelen?

Zonnepanelen, die kiest u niet zoals u een brood kiest. Het gaat meestal toch om een flinke investering. Daarom moet u rekening houden met heel wat criteria. We duiden de belangrijkste in deze blog.

Het doel van uw zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen gebruiken om uw warm water mee te verwarmen voor uw sanitaire installaties? Daar worden thermische zonnepanelen voor ingezet. Of gaat het u eerder om zonlicht omzetten in elektriciteit? Dan heeft uw fotovoltaïsche zonnepanelen nodig. Er zijn ook combinaties van deze zonnepanelen mogelijk.

Uw dak: helling, bekleding schaduw en oriëntatie

Welke zonnepanelen voor u het interessantst zijn, hangt zeker af van uw dak. De dakhelling speelt een rol. Heeft u een hellend dak of een plat dak? Of een combinatie van beide? Welke dakbekleding is er gebruikt? Gewone pannen, leien of golfplaten? En vooral ook belangrijk: valt er schaduw op uw dak? Zo ja, dan moet uw zonnepaneleninstallateur bekijken of er een rendabele oplossing mogelijk is. Energie+ komt altijd ter plaatse om uw dak en de oriëntatie te bekijken. Zo kunnen we voor u de zonnepanelen voorstellen die het rendabelst zullen zijn.

zonnepanelen

Uw elektriciteitsverbruik

Uiteraard speelt uw dagdagelijks elektriciteitsverbruik een belangrijke rol in de beste keuze van uw zonnepanelen. Als installateur bekijken wij altijd uw jaarlijks elektriciteitsverbruik. We houden daarmee rekening bij ons voorstel voor uw zonnepanelen. U hoeft niet meer zonnepanelen te installeren dan er uiteindelijk nodig zijn. Het rendement van uw zonnepanelen hoeft uw elektriciteitsbehoefte niet te overstijgen. Daar moet u dus zeker rekening mee houden bij uw keuze van zonnepanelen.

zonnepanelen

Het ene zonnepaneel rendeert mee dan het andere

Het ene zonnepaneel rendeert meer dan het andere op uw dak met uw oriëntatie. Het ene zonnepaneel is ook duurder dan het andere, afhankelijk van merk en soort zonnepaneel. Daarom moet u bij de keuze van uw zonnepanelen ook zeker rekening houden met de terugverdientijd van uw zonnepaneleninstallatie.

De terugverdientijd van uw zonnepanelen

Heel belangrijk, die terugverdientijd van uw zonnepanelen. Wat is het precies? Zoals het woord letterlijk zegt is het de tijd die uw nodig zal hebben om de kost van uw zonnepanelen ‘terug te verdienen’. Doordat u bespaart op elektriciteit, heeft u een lagere energiefactuur of gewoonweg zelfs geen energiefactuur meer. Op het ogenblik dat uw besparing op uw energiefactuur de kost van uw zonnepanelen evenaart, dan heeft u uw zonnepanelen terugverdiend. En daarna geniet u van gratis energie.

Hoe hoger het rendement van uw zonnepanelen ten opzichte van de prijs ervan, hoe sneller u de installatie hebt terugverdiend. Die terugverdientijd hangt af van nog andere factoren zoals uw elektriciteitsverbruik per jaar, de energieproductie van uw zonnepanelen en het elektriciteitstarief dat u betaalt.

Als Energie+ voor u een offerte maakt, houden wij met al deze factoren rekening. Zo kunnen we het best bepalen welke zonnepanelen voor u het interessantst zijn.

Kies voor gecertificeerde zonnepanelen van Energie+

Er zijn heel wat zonnepanelen op de markt. En sommigen zijn spijtig genoeg van niet al te beste makelij of hebben geen keurmerk. Kies altijd voor zonnepanelen met een keurmerk. Zo werkt Energie+ enkel en alleen met gecertificeerde zonnepanelen die over heel de wereld verdeeld en geïnstalleerd worden.

Graag een gratis offerte voor uw zonnepaneleninstallatie?

Bel 0496 254 254 voor een afspraak!
Een afspraak is – net zoals onze offertes – altijd vrijblijvend!

Menu