Onderhoud zonnepanelen: is het nodig om uw zonnepanelen te onderhouden?

Zonnepanelen onderhoudsvrij? Zelfreinigende zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn niet helemaal onderhoudsvrij. Al zijn er wel wat websites en leveranciers die dat beweren. Vaak verkopen ze u ‘onderhoudsvrije zonnepanelen’ om de prijs van de eindfactuur te drukken en het te doen lijken dat u geen bijkomende kosten zal hebben. Het is wel zo dat kwalitatieve zonnepanelen een zelfreinigende laag hebben. Toch is het aangeraden om in België – met ons wispelturig zeeklimaat, fijn stof in de lucht en veel vogels – uw zonnepanelen om de twee jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven.

zonnepanelen reinigen - Energie+
zonnepanelen reinigen - Energie+

Zonnepanelen schoonmaken

Wij raden het wel aan om uw zonnepanelen af en toe schoon te maken. Het is een feit dat door regen en wind de grofste vuiligheden weggespoeld of weggeblazen worden. Maar door blootstelling aan regen, fijne stofdeeltjes in de lucht, uitwerpselen van vogels worden uw zonnepanelen na een tijd toch vuil. Om uw zonnepanelen optimaal te laten renderen raden wij een tweejaarlijkse schoonmaak van uw zonnepanelen aan.

Zelf uw zonnepanelen schoonmaken?

Zelf uw zonnepanelen schoonmaken? Uiteraard kan u met wat regenwater de zonnepanelen eens afspoelen en schoonmaken. Gebruik geen agressieve producten of allesreinigers: zij kunnen de beschermende zelfreinigende laag van uw zonnepanelen aantasten.

Grof vuil zelf verwijderen

Grof vuil kunt u zelf makkelijk verwijderen, als het veiligheidsrisico niet te groot is. Verwijder bijvoorbeeld zeker grote hopen vogeluitwerpselen. Per zonnepaneel zorgen ze al gauw voor een verlies van rendement tot wel 5%. De moeite waard dus om uw paneel te reinigen

Zonnepanelen laten reinigen door een expert verhoogt uw rendement

Om uw zonnepanelen echt schoon te maken, komt er wel wat meer bij kijken. De reiniging van uw zonnepanelen laat u dan ook best over aan een expert!

Wij reinigen onze zonnepanelen uiterst grondig. Wat houdt een onderhoud bij ons in? We kuisen de zonnepanelen en de gehele installatie met osmosewater. Hierdoor is uw installatie terug als nieuw en kunnen de zonnepanelen terug optimaal renderen.

zonnepanelen reinigen - Energie+
zonnepanelen reinigen - Energie+

Technische controle tegelijk met de professionele reiniging

Tegelijk voeren we ook een technische controle uit. We controleren de zonnepanelen zelf: zijn alle aansluitingen nog in orde? Zijn de panelen nog intact? Zo controleren we optioneel met een warmtebeeldcamera al uw zonnepanelen. En ook de omvormer en de kWh-teller controleren we op het zelfde ogenblik. Eventuele beschadigingen of minder functionerende onderdelen komen zo aan het licht. Door die te herstellen, renderen uw panelen weer optimaal.

Reinigen zonnepanelen prijs?

De prijs voor het schoonmaken van uw zonnepanelen hangt uiteraard af van verschillende factoren en vooral dan de grootte van de installatie. Voeren we tegelijk ook een technische controle uit of niet? Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. We hebben ook interessante onderhoudscontracten waardoor u slim de prijs van een onderhoud en reiniging kunt drukken.

Graag een gratis offerte voor de reiniging van uw zonnepanelen?

Bel 0496 254 254 voor een afspraak!
Een afspraak is – net zoals onze offertes – altijd vrijblijvend!

Menu