Ventilatie op maat van uw woning: ENERGIE+

Ventilatiesysteem voor uw woning

 • Altijd frisse lucht binnen?
 • Uw badkamer nooit nog aangedampt?
 • Ventilatiesysteem voor uw nieuwbouw of grote verbouwing?
 • Gepast ventileren in uw gerenoveerde woning?

Ventilatiesysteem biedt extra levenscomfort

Als u tegenwoordig een nieuwbouw plaatst, bent u verplicht een ventilatiesysteem in uw woning te voorzien. En als u grondig renoveert ook. Vervelende verplichting? Absoluut niet. Een ventilatiesysteem biedt u veel extra levenscomfort:

 • nooit nog vochtproblemen
 • veel minder allergische klachten
 • een aangenaam leefklimaat

Specialist in ventilatiesystemen: ENERGIE+

Bij ENERGIE+ zijn we sinds jaar en dag uw specialist in ventilatie. We bekijken steeds uw project en maken een voorstel op maat van uw verlangens en de wettelijke verplichtingen. We zitten graag met uw architect of studiebureau voor EPB samen om het ideale ventilatiesysteem voor uw woning te bepalen. U hebt de keuze tussen Ventilatiesysteem C, C+, balansventilatie systeem D of E.

Graag een voorstel op maat voor uw ideale ventilatiesysteem?

Bel 0496 254 254 voor een afspraak!
Een afspraak is – net zoals onze offertes – altijd vrijblijvend!

Ventilatiesysteem C

Als u kiest voor een ventilatiesysteem van het type C, dan kiest u voor regelbare roosters in de ramen of muren. Deze roosters zorgen dan voor de aanvoer van frisse lucht. Vuile, vochtige lucht in ‘natte’ ruimtes zoals toilet, badkamer en keuken wordt met een mechanisch systeem afgevoerd.

Ventilatiesysteem C+

Het ventilatiesysteem C+ voert ook verse lucht aan via roosters. De afvoer is anders. Die is vraaggestuurd. Als er teveel vocht in de lucht is of de luchtkwaliteit niet meer voldoet, voert dit systeem lucht af. Het ventilatiesysteem C+ doet dit naargelang het nodig is. Het systeem C+ is energiezuiniger.

Ventilatiesysteem D of balansventilatie

Ventilatiesysteem D wordt ook balansventilatie genoemd. De vervuilde lucht wordt mechanisch afgevoerd en de frisse lucht wordt in uw woonruimtes mechanisch aangevoerd. De lucht die aangevoerd wordt door de ventilatie-unit wordt ook nog eens gefilterd. Veel ventilatiesystemen van het D-type zorgen ook voor warmterecuperatie. Dat betekent dat de koude lucht van buiten die aangevoerd wordt, eerst opgewarmd wordt met de warmte van de lucht die afgevoerd wordt. Zo is er nauwelijks energieverlies.

Sommige ventilatiesystemen van dit D-type kunnen ook voorzien worden van een zogenaamde zomerbypass die de warme lucht van buiten heerlijk afkoelt en dus eveneens als airco dienst doet.

Ventilatiesysteem C: goedkoper

Beide systemen hebben voor- en nadelen. Het grote voordelen van het ventilatiesysteem C is vooral dat het goedkoper is dan balansventilatie. Mogelijk nadeel van systeem C is dat u last kan hebben van omgevingslawaai. Langs de roosters in de ramen, muren of het dak kan lawaai van buiten tot in uw woning te horen zijn. Daarom werken we bij ENERGIE+ altijd met akoestisch dempende roosters die het lawaai van buiten ook werkelijk buiten houden.

Vraaggestuurd ventilatiesysteem C+:afvoer op  vraag

Naast het klassieke ventilatiesysteem c is er ook het vraaggestuurde ventilatiesysteem C+. Dat systeem werkt met ingebouwde sensoren en controleert de luchtkwaliteit. Het systeem voert enkel lucht af als het nodig is. Bij dit systeem is er uiteraard minder warmteverlies en het is dus energiezuiniger.

Balansventilatie of systeem D: meer comfort en energiezuiniger

Balansventilatie is duurder in aankoop, maar biedt ook veel meer levenscomfort. Er is – zoals het woord balansventilatie zelf zegt – een goed evenwicht tussen toevoer en afvoer. Het systeem is perfect regelbaar. En er gaat ook geen warmte verloren, zeker niet bij het systeem met warmterecuperatie. Systeem D biedt tal van voordelen:

 • is energiezuiniger
 • biedt meer levenscomfort
 • de lucht wordt beter gezuiverd
 • groter temperatuurcomfort

Balansventilatie systeem E: ventilatie met warmteterugwinning

Met het systeem E+® wordt vraaggestuurde ventilatie en warmtepomptechnologie intelligent geïntegreerd in één toestel.

Dankzij dit systeem voldoe je aan de verplichting van gebruik van hernieuwbare energie voor bouwvergunningen vanaf 1 januari 2014. De warmte energie wordt gewonnen uit de gecontroleerde menging van warme ventilatie afvoerlucht en de buitenlucht. De gewonnen warmte kan zowel voor sanitair warm water als voor ruimteverwarming aangewend worden, het hele jaar door. Met Systeem E+ kiest u voor wooncomfort op een duurzame manier.

Wat kost een ventilatiesysteem?

Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden van ventilatie. Welk systeem past het best bij uw noden? We komen vrijblijvend bij u langs. Zo kunnen we u achteraf een gedetailleerde en vrijblijvende offerte bezorgen.

Graag een voorstel op maat voor uw ventilatiesysteem?

Bel 0496 254 254 voor een afspraak!
Een afspraak is – net zoals onze offertes – altijd vrijblijvend!

Menu