Wanneer zonnepanelen kopen? In de winter of in de zomer?

Wanneer is zonnepanelen kopen het interessantst? En wanneer is zonnepanelen installeren het slimst? Zijn er tijdstippen die beter zijn dan andere of maakt het allemaal niet zoveel uit? We zoeken het voor u uit!

Zonnepanelen kopen in de winter

Is het verstandig om zonnepanelen te kopen en te laten installeren in de winter? Zeker! Misschien denkt u dat het mooi weer moet zijn om zonnepanelen te laten renderen. Niks is minder waar. Ook bij bewolking en overtrokken luchten halen zonnepanelen energie uit het zonlicht.

Zonnepanelen renderen ook in de winter

Weliswaar renderen zonnepanelen meer op een zonovergoten dag, maar dat betekent niet dat het zinloos is om in de winter zonnepanelen te kopen. Ze zullen weliswaar minder opbrengen in de winter, maar ze renderen nog altijd ruim voldoende. Zo brengen zonnepanelen in de winter 30% van uw jaaropbrengst op. De overige 70% wordt opgewekt vanaf april tot en met september.

Uw persoonlijke situatie bepaalt mee het rendement van uw zonnepanelen in de winter

Dat zijn gemiddelde cijfers. We kunnen er niet genoeg op hameren: het is belangrijk dat een echte vakman-installateur van zonnepanelen uw persoonlijke situatie op voorhand goed bekijkt en analyseert. Wat is de stand van uw dak? De hellingsgraad? De oriëntering? Valt er schaduw op uw dak door bomen? Zo kan uw installateur de meest geschikte zonnepanelen voor uw dak voorstellen die voor het hoogste rendement zullen zorgen.

Zonnepanelen installeren in de winter om maximaal te renderen in de lente en de zomer

Het is dus zeker een goed idee om uw zoektocht naar geschikte zonnepanelen in de winter te starten. Wist u trouwens dat zonnepanelen in de winter efficiënter energie opwekken? Dat komt omdat de zonnepanelen niet verhitten door de warmte van de zon. Wat in de zomer wel vaak het geval is. Dan is er energieverlies omdat de zonnepanelen oververhitten. Laat dus gerust uw zonnepanelen in de winter installeren. Dan liggen ze klaar om ook in de zomer maximaal te renderen.

Koop vooral slim: betrouwbare zonnepanelen en omvormer van gerenommeerde merken

Wanneer u ook zonnepanelen koopt, het is vooral belangrijk om slim te kopen. Dat houdt in de eerste plaats in dat u beter degelijk materiaal koopt. Zonnepanelen van degelijke fabrikanten die wereldwijd zonnepanelen verdelen. Denk daarbij aan merken zoals AEG, Talesun, Dmegc, Akome, LG, BenQ, Trina, …

Bij Energie+ werken we altijd met panelen die wereldwijd als topkwaliteit beschouwd worden. Zo behaalt u altijd een optimaal rendement.

Energie+ werkt met degelijke fabrikanten met degelijke garanties

En ook de omvormers haalt u best bij betrouwbare fabrikanten zoals Solar Edge en SAJ, …. Veel goedkope zonnepanelen zijn van bedenkelijke kwaliteit en geven er vaak na enige tijd al de brui aan. De zogenaamde garantie blijkt dan ook vaak een ‘fake’ garantie te zijn van een duister bedrijfje ergens dat u onmogelijk nog kunt terugvinden. Zo werkt Energie+ alleen met gecertificeerde zonnepanelen van gerenommeerde producenten die wel betrouwbaar zijn en degelijke garanties bieden.

Graag een gratis offerte voor de installatie van uw zonnepanelen?

Bel 0496 254 254 voor een afspraak!
Een afspraak is – net zoals onze offertes – altijd vrijblijvend!

Menu